Biti trudna – senzacionalan doživljaj u životu

Trenutak kada je vidjela pozitivan rezultat na testu za trudnoću jedan je od onih koji će žena uvijek pamtiti. Od tog trenutka njen će se život zauvijek promijeniti kako ona gradi vezu sa svojim nerođenim djetetom. 

Nova istraživanja pokazuju kako se prijenos majčinih mikroba događa već u trudnoći preko  posteljice što znači da je fetus koji se razvija izložen bakterijama.  Budući da užurban način života i neuravnotežena prehrana mogu utjecati na majčin mikrobni okoliš, važno je da majke vode brigu o sebi tijekom trudnoće – radi sebe i svog djeteta.

L. reuteri Protectis  jedan je od sojeva laktobacila  o kojima je provedeno najviše istraživanja, a u brojnim kliničkim ispitivanjima dokazano je kako je siguran i za majku i za dijete.

Ostati zdrava tijekom ovog posebnog razdoblja

Jak imunološki sustav pomaže da trudnoća bude što ugodnija. Važan dio slagalice je hrana i njena probava. Oko 80% imunološkog sustava nalazi se u crijevima, a hrana koju buduće mame konzumiraju osigurava im razne tvari koje doprinose normalnom radu imunološkog sustava. 

Uzmimo vitamin D kao primjer. Prirodni izvori vitamina D uključuju: ribu, ulje jetre bakalara, žumanjak. Tijelo ga također proizvodi iz sunčeve svjetlosti. Budući da može biti potrebno dopuniti razinu vitamina D kod trudnica ovisno o godišnjem dobu i prehrambenim navikama, redovno uzimanje mikrobnih dodataka prehrani koji sadrže i vitamin D, poput BioGaia® proizvoda, izvrstan je način da pomognemo održati odgovarajuću koncentraciju kako prirodne mikroflore tako i vitamina D. 

Briga za crijeva

Tijekom trudnoće žensko se tijelo mijenja u mnogim pogledima. Te se promjene, između ostalog, događaju i u probavnom sustavu. One mogu utjecati na crijevnu mikrofloru trudnica. 

Nadalje, trudnice moraju posebno paziti na redovno pražnjenje crijeva. Povećani unos vode i tjelovježba mogu pomoći ovom prirodnom procesu. U slučaju infekcije koju je potrebno liječiti antibioticima, crijevna flora također može biti pogođena. BioGaia proizvodi sa živim bakterijama soja L. reuteri Protectis mogu pomoći budućim majkama kako bi održale dobru ravnotežu crijevne mikrobiote.  

Podrška mikrobioti nakon carskog reza

Tijekom vaginalnog poroda novorođenče dolazi u kontakt s obiljem bakterija dok prolazi kroz porođajni kanal i vaginu. Ta se razmjena ne događa tijekom carskog reza, što može dovesti do promjena u mikrobioti novorođenčeta.

Za L. reuteri Protectis dokazano je kako pomaže kolonizirati mikrobiotu novorođenčadi rođenih carskim rezom.  

Čak i kod djece rođene prirodnim putem, bakterije mliječne kiseline mogu dopuniti mikrofloru. BioGaia proizvodi sigurni su za dugoročnu upotrebu i mogu pomoći kako bi dijete imalo odgovarajuću razinu endogenih bakterija tijekom prvih mjeseci života.