Znanstveni značaj

BioGaia prepoznaje važnost kliničkih ispitivanja u svrhu utvrđivanja svojstava i, još važnije, sigurnosti primjene bakterija koje se koriste u njihovim proizvodima. Zbog toga je  BioGaia provela brojna klinička ispitivanja o upotrebi sojeva bakterije Lactobacillus reuteri kao dodatka prehrani.

Do danas su provedena 184 klinička ispitivanja na humanim sojevima bakterije Lactobacillus reuteri BioGaia proizvoda, s otprilike 15 000 osoba različitih dobnih skupina. Lactobacillus reuteri dokazano je učinkovit u dopunjavanju crijevne mikroflore i potpuno je siguran za primjenu u djece i odraslih. Rezultati ispitivanja Lactobacillus reuteri objavljeni su u više od 160 članaka u raznim znanstvenim časopisima, što svjedoči o njegovoj velikoj važnosti. (714)

Nisu sve bakterije jednake

Iako se laktobacili u ljudi općenito smatraju dragocjenim bakterijama, nisu svi njihovi sojevi isti.  Lactobacillus reuteri Protectis (DSM17938) jedan je od dostupnih sojeva laktobacila o kojima je provedeno najviše ispitivanja, posebice među novorođenčadi i djecom do tri godine. BioGaia Protectis ispitan je u 137 kliničkih ispitivanja na otprilike 12.900 osoba, od kojih su 82% ispitanika bila djeca. Upotreba Lactobacillus reuteri Protectis dokazano je u potpunosti sigurna, što je posebno važno za roditelje koji žele dodatak prehrani za dojenče. Objavljivanje rezultata ispitivanja u 146 radova u stručnim časopisima daljnji je dokaz o značenju koji taj soj ima među stručnjacima. (708) 

Za više informacija posjetite www.biogaia.com/research/

Napomena: Svojstva Lactobacillus reuteri povezana su s određenim sojem (tj. ona se pojavljuju samo u određenim sojevima bakterija) i ne smiju se pripisivati drugim sojevima. To se temelji na Izjavi Organizacije za hranu i poljoprivredu SAD-a i Svjetske zdravstvene organizacije iz 2001. (FAO / WHO, Argentina 1-4.10.21).