Dinamika imunološkog sustava bebe i mame tijekom trudnoće i nakon poroda

Trudnoća i put prema majčinstvu koji s njom započinje su nevjerojatna iskustva puna uzbuđenja i nepredvidivih promjena. Budući da se velik dio tih promjena odvija unutar vašeg tijela, održavanje ravnoteže crijevne mikrobiote i normalnog imunološkog sustava postaje ključno. Nakon svega, stvaranje novog života nije nimalo jednostavan zadatak.

Pročitajte više

Raznolika zimska prehrana: Jačanje imuniteta i potpora crijevnoj mikroflori kroz zdrave obiteljske navike

Ugodne obiteljske večeri uz kamin, zabava na snijegu, curenje nosa, sezona gripe i svakodnevni izazovi za naš imunološki sustav sastavnice su zimske sezone. Ipak, uravnotežena i nutritivno bogata prehrana te zdrave navike mogu pružiti učinkovitu potporu našem imunološkom sustavu. Saznajte više u nastavku i pripremite zdravu i hranjivu poslasticu sa kraja teksta kao malu nagradu.

Pročitajte više

Kolike kod dojenčadi: Što su kolike i što napraviti kada se jave prve tegobe?

Mjesecima iščekujete dolazak vaše male radosti i pripremate se za ulogu majke, čak i za plakanje novorođenčeta i neprospavane noći.

Pročitajte više

Trudnoća: čarobni trenuci - ali ne i bez izazova

Od trenutka kada ste saznali da ćete postati majka, počeli ste primjećivati promjene koje se događaju u vašem tijelu. Dok se ono prilagođava nošenju novog života, doći će do promjena od kojih ste neke očekivali, a neke ne.

Pročitajte više

Što trebate znati o probavi svog mališana

Kada je proletjela prva godina? Jednog trenutka donijeli ste svoj mali zamotuljak sreće kući iz bolnice, a već sljedećeg trenutka čine prve korake i slave svoj prvi rođendan!

Pročitajte više