Nelagoda u crijevima kod beba: 6 savjeta za iscrpljene roditelje

Vaša obitelj se nedavno povećala, a osim radosti i uzbuđenja, roditelji se često susreću sa stresom i iscrpljenošću. To još više eskalira neprospavanim noćima uzrokovanim nelagodom u crijevima kod beba. Pročitajte dalje kako biste se snašli u takvim trenucima kao obitelj.

Pročitajte više

Jednostavna putovanja s dobrim bakterijama: Neka vaša crijevna flora bude uravnotežena

Bliži se sezona putovanja. Iako bi trebala biti jedan od najboljih perioda u godini, često je popraćena stresom, a ponekad čak i problemima s probavom. Putnička dijareja svrstava se među najčešće probavne komplikacije tokom putovanja. Srećom, postoji nekoliko savjeta koje trebate slijediti kako biste se pripremili za ovaj potencijalni problem tokom putovanja. Prođimo kroz njih.

Pročitajte više

Kad se trbuščić osjeća nemirno

Bez obzira na činjenicu prvi, drugi ili čak treći put roditelji, uvijek je to jedan veliki korak na nepoznatom putu. Vožnja može biti sa ili bez turbulencija i krivina. Međutim, kada vaše novorođenče ima grčeve, vožnja će najvjerojatnije biti turbulentnija. Pogledajmo kako prepoznati takvo stanje i koji su načini da ga uspješno i olakšamo.

Pročitajte više

Crijevna Mikrobiota - Mali Veliki Svemir u Vašoj Bebi

Mikroorganizmi su naši životni suputnici i imaju ključnu ulogu u našem općem zdravlju. U ovom članku ćemo se usredotočiti na ulogu endogenih mikroorganizama u životu vašeg dojenčeta, ponovno uspostaviti vašu percepciju o njima i dati vam nekoliko savjeta o podršci normalnom razvoju mikrobiote crijeva kod vašeg djeteta.

Pročitajte više

Kolike kod dojenčadi: Što su kolike i što napraviti kada se jave prve tegobe?

Mjesecima iščekujete dolazak vaše male radosti i pripremate se za ulogu majke, čak i za plakanje novorođenčeta i neprospavane noći.

Pročitajte više

Raznolika zimska prehrana: Jačanje imuniteta i potpora crijevnoj mikroflori kroz zdrave obiteljske navike

Ugodne obiteljske večeri uz kamin, zabava na snijegu, curenje nosa, sezona gripe i svakodnevni izazovi za naš imunološki sustav sastavnice su zimske sezone. Ipak, uravnotežena i nutritivno bogata prehrana te zdrave navike mogu pružiti učinkovitu potporu našem imunološkom sustavu. Saznajte više u nastavku i pripremite zdravu i hranjivu poslasticu sa kraja teksta kao malu nagradu.

Pročitajte više

Dinamika imunološkog sustava bebe i mame tijekom trudnoće i nakon poroda

Trudnoća i put prema majčinstvu koji s njom započinje su nevjerojatna iskustva puna uzbuđenja i nepredvidivih promjena. Budući da se velik dio tih promjena odvija unutar vašeg tijela, održavanje ravnoteže crijevne mikrobiote i normalnog imunološkog sustava postaje ključno. Nakon svega, stvaranje novog života nije nimalo jednostavan zadatak.

Pročitajte više

Što trebate znati o probavi svog mališana

Kada je proletjela prva godina? Jednog trenutka donijeli ste svoj mali zamotuljak sreće kući iz bolnice, a već sljedećeg trenutka čine prve korake i slave svoj prvi rođendan!

Pročitajte više

5 Praktičnih savjeta za otpornost dječje probave

Iako trenuci sreće često mogu doći iz našeg okruženja, opća dobrobit vašeg djeteta usko je povezana sa zdravljem i stanjem njegovog organizma. Fokusiranje na pozitivne navike i usvajanje novih može poboljšati kvalitetu djetetovog života. U ovom članku opisujemo vezu između crijeva i mozga, a zatim se bavimo stvaranjem i podučavanjem vaše djece novim zdravim navikama.

Pročitajte više