Lactobacillus reuteri temelji se na evoluciji

Prije otprilike četiri milijarde godina, bakterije su postale prvi oblik života koji se pojavio na Zemlji, a jednostanični organizmi od tada bujaju. Unatoč ekstremnim klimatskim uvjetima, poput erupcija vulkana i ledenih doba,  preživjele su tijekom tog nevjerojatno dugog razdoblja zahvaljujući svojoj izvanrednoj sposobnosti prilagodbe.

Bakterije koje žive u i na ljudskom tijelu nastavljaju se razvijati zajedno s nama danas. Istraživanja su pokazala da se soj bakterije Lactobacillus reuteri razvijao se s nama tijekom milijuna godina, zbog čega se prilagodio svom domaćinu u uspješnoj simbiozi.  Lactobacillus reuteri također je jedna od prvih vrsta bakterija koje se prirodno naseljava u mikrobioti novorođenčeta. 

Zašto je Lactobacillus reuteri tako posebna?

Kod svih bakterija određeni soj određuje njihova svojstva i način djelovanja. Stoga je svaki soj različit.

BioGaia® proizvodi sadrže bakterije vrste Lactobacillus reuteri iz roda laktobacila, točnije soj  Lactobacillus reuteri Protectis (DSM 17938). Probavni trakt ljudi prirodno je stanište tog soja, zbog čega je on posebno dobro prilagođen životu i razvoju u tom dijelu tijela. Dakle, Lactobacillus reuteri Protectis prirodni  je dodatak crijevnoj flori. 

Sigurnost na prvom mjestu – BioGaia i L. reuteri Protectis

Je li  L. reuteri Protectis sigurna? Jednom riječju: da. Tijekom proteklih deset godina, BioGaia® proizvodi ispitani su u opsežnim ispitivanjima sigurnosti primjene kod zdrave novorođenčadi, male djece i odraslih. 

L. reuteri Protectis također ispunjava niz bitnih kriterija: ljudskog je porijekla, nazvan je i klasificiran u skladu s ispravnom taksonomijom, proizvodi se u kontroliranim uvjetima kako bi se uklonila kontaminacija, njegova je sigurnost procijenjena i dokumentirana na ciljnoj populaciji i ne sadrži toksine niti prenosive gene otporne na antibiotike.  

Dokazali i ispitali korisnici

Klinička su ispitivanja naravno pokazala da su BioGaia proizvodi sigurni i da nemaju nuspojava (čak i u vrlo visokim dozama koje premašuju doze u BioGaia proizvodima). No još je važnije da je u cijelom svijetu do sada konzumirano gotovo milijardu dnevnih doza BioGaia® proizvoda bez prijavljenih nuspojava od 1996. godine.  Prema tome, ponosno možemo reći da su BioGaia proizvodi vrlo sigurni! 

Ova internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Nastavkom pregleda internet stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
Slažem se